FACEBOOK
Print

Градска ферма в Москва учи децата как сами да отглеждат храната си

 

ЕКИПЪТ НА ГРАДИНАТА НАСЪРЧАВА МЛАДЕЖИТЕ ДА СИ ВЗАИМОДЕЙСТВАТ С ЖИВОТНИТЕ И ДА ГИ ОБГРИЖВАТ

 

Градският живот често откъсва хората от природата и днес мнозина от младите нямат представа откъде идва храната им. Една нова инициатива в Москва доказва, че има приятен път в обратната посока. Руската архитектурна фирма Wowhaus наскоро приключи „Градска ферма“ – нов проект в парка VDNH в Москва, който има за цел да свързва децата с природата, като ги учи как да отглеждат своя собствена храна и как да си приготвят тази храна. Градската ферма е първият по рода си проект от този вид в Москва и обхваща най-различни селскостопански дейности – от отглеждане на добитък до създаване на зеленчукови градини.

Разположена в непосредствена близост до езерата Каменские, градската ферма с площ 3 хектара се състои от няколко открити и закрити помещения, изградени основно от дървесина, базирани на традиционните архетипни жилища от този край, с двускатен покрив. Проектът включва три основни образователни области:

  • зона за добитък, която включва плевня с кокошарник и пасище за близо 60 животни, включително кози, овце, крави и др;
  • зона за семинари;
  • зона за култура, която включва оранжерии, овощна градина и зеленчукова градина.

Градската ферма си има и ресторант, който включва малка учебна кухня за деца, павилион и пикник-зона, библиотека, детска площадка и детски риболовна зона.

Децата не само могат да си взаимодействат с животни, но и биват насърчавани да се грижат за тях, като подготвят храната им или директно ги хранят. Служителите на парка учат децата как могат да продължат да се грижат за животните. Наред с това служителите разясняват детайли за икономиката и управлението на фермите, балансирането на бюджета на една ферма и вземането на финансови решения в такава област.

На място има ветеринарен лекар, който има грижата всички животни да са здрави и да се чувстват добре.

Семинарите, които се провеждат в красивите сводести сгради, предлагат часове по керамика, дървообработване, както и и други артистични занимания.

Оранжериите пък включват хидропонни системи за отглеждане на билки и зеленчуци, земеделски разсадник за цветя и разсадник за по-екзотични растения.

 

Източник: GREENTECH.BG

Търсене

Пон Вт Сря Чет Пет Съб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Анкета

Беше ли полезна информацията, поместена в страницата?
Откъде купувате хранителните продукти за Вашето домакинство?
От къде се информирате за отворените/текущите мерки за подпомагане по Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г.?

Посещения

1071436
Copyright (c) 2016 DABS All rights reserved.