Изложение на биохрани и биопродукти - Варна

Публикувана на 2017-05-19 13:08:29

ПОКАНА

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ И ГОСТИ НА ГРАД ВАРНА,

Сдружение „Добруджанско аграрно и бизнес училище” (ДАБУ) има удоволствието да Ви покани да участвате в

ИЗЛОЖЕНИЕ НА БИО ХРАНИ И БИО ПРОДУКТИ

Инициативата е част от информационната кампания “ОСП за устойчив растеж: Мисията възможна”, изпълнявана от Сдружение ДАБУ в партньорство с Висше училище по мениджмънт (ВУМ) – Варна и ФЕРМЕРСКИ ПАЗАРИ, ВАРНА.

Изложението ще се проведе в град Варна на 27 и 28 май 2017 г. (събота и неделя), в партньорство с Фермерски пазари.

       
   
НА 27 МАЙ 2017 / СЪБОТА/ -  МОЛ ВАРНА, Етаж -2, от 11 до 16ч.
 
 
 
НА 28 МАЙ 2017 /НЕДЕЛЯ/ - ФЕСТИВАЛЕН И КОНГРЕСЕН ЦЕНТЪР, от 11  до 18ч.
 

 

В програмата са предвидени и презентация за това как био продуктите и храните могат да бъдат включени в системата на общественото хранене. Експерти от Институт за Кулинарни изкуства, гр. Варна ще представят своите неформални изследвания на производители на био продукти в Българо - Румънския трансграничен район.

Шеф готвачи от Института за Кулинарни изкуства, Варна ще направят кулинарна демонстрация на живо, като ще включат към ястията си и местни продукти от пазара. Посетителите ще имат възможността да наблюдават приготвянето на ястия и след това да опитат от специалитетите.

На Изложението ще вземат участие и фермери от Румъния, които също ще имат възможността да представят своите био продукти и да обменят опит със своите български колеги.

Предвидено е и организирането на 4 панелни сесии, през двата дни, на които производителите да могат да представят своите продукти и да обменят опит със своите румънски колеги.

Гост-лектор от Национална служба за съвети в земеделието ще представи новите възможности за подкрепа от ПРСР.

Каним всички производители на биологични храни и продукти, които искат да се включат в изложението да попълнят следната форма за заявка.

Програмата за събитието може да изтеглите от тук.

Можете да гледате изложението и всички съпътстващи дейности на живо в интернет в Youtube канала на информационната кампания (CAP for Sustainable Growth: Mission Possible) и на интернет страницата на проекта: http://agroinfo.dabu-edu.org