FACEBOOK
Print

3 utilaje absolut necesare celor care au afaceri mici în agricultură. Ce costuri implică

 

O fermă de familie este o afacere în măsură să aducă profituri mulțumitoare, însă e nevoie și de investiții în utilaje, dacă vrei o producție mare și de calitate.

Agricultura este un domeniu cu un potențial imens în țara noastră, iar apetența românilor pentru produse locale a crescut enorm în ultimii ani. Așa se face că fermele de mici dimensiuni, de familie, au înflorit în ultimii ani și au devenit foarte profitabile. Ca în orice alt domeniu, și în agricultură e nevoie de investiții, dacă dorești o producție de calitate superioară. Iată care ar fi utilajele necesare într-o fermă mică și ce costuri presupun ele:

1. Cel mai potrivit utilaj pentru a pregăti pământul de semănat indiferent de cultură

Fie că ai ales să cultivi legume tradiționale – tomate, cartofi, ardei etc. – fie că ai ales o cultură deosebită, cum ar fi cea de cătină sau de lavandă, cert este că trebuie să pregătești pământul în mod corespunzător pentru semănare. Asta presupune săparea lui, însă, dacă este făcută manual, devineun proces laborios, iar probabilitatea ca pământul să fie bine săpat este destul de mică.

Tocmai de aceea un astfel de motocultor reprezintă o investiție necesară într-o fermă mică. După cum vezi, poți alege unul în funcție de buget și de suprafață, iar costurile nu sunt nicidecum mari, mai ales dacă le pui în balanță cu ajutorul pe care îl oferă. De altfel, motocultorul este util și în gospodărie, pentru legumele destinate consumului propriu. Prețul lor, așa cum poți vedea, variază între 360 și 2.200 de lei, în funcție de putere, numărul de freze etc.

2. Ține departe dăunătorii și buruienile într-un mod eficient și cu efort minim

Orice persoană care are o mică afacere în domeniul agriculturii, dar și cei care își cultivă singuri legumele de consum știu cât de greu este să scapi de buruieni și de dăunători. Buruienile fură toți nutrienții plantelor de cultură și trebuie eliminate cât mai repede, pentru a nu afecta dezvoltarea lor. Dăunătorii, la rândul lor sunt și ei în măsură să afecteze grav producția.

Pentru ambele probleme poți folosi produse speciale pe care le găsești în fitofarmacii, este vorba despre erbicid, respectiv insecticid. Pentru a le aplica în mod corect, uniform, și cu efort minim, ai nevoie de un atomizor. Este un utilaj al cărui cost variază între 300 și 500 de lei și care îți permite aplicarea rapidă a substanțelor protectoare.

3. Un dispozitiv care să te ajute să împrăștii semințele și îngrășămintele mai repede ca oricând

O altă activitate ce presupune un efort destul de mare și necesită și multă atenție este aplicarea îngrășămintelor și împrăștierea semințelor (pentru anumite tipuri de culturi). Și aceste activități pot fi făcute mai repede și mai bine cu ajutorul unor ustensile special concepute pentru ele.

Este vorba despre dispozitivele de împrăștiere. În ele nu trebuie decât să introduci semințele sau îngrășământul, să apeși un buton și si să te miști cu el de-a lungul suprafeței pe care vrei să o cultivi sau pe care vrei să aplici îngrășământul. Costul lui nu este deloc mare și variază între 150 și 1.000 de lei. Dispozitivele necesare pentru suprafețe foarte mari pot ajunge la costuri foarte mari, de peste 7.000 de lei, însă au și o capacitate impresionantă, de circa 200 de kilograme, așa că este un preț pe măsura puterii lui.

 

Sursă: StiriAgricole

CĂUTARE

Lun Ma Mie Joi Vi Sam Dum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Chestionar

Au fost utile informații în pagina noastră?
De unde cumpăraţi produsele alimentare pentru familia dumneavoastră?
Care sunt sursele de informaţii privind măsurile deschise/actuale de susţinere prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 ?

Vizite

1072130
Copyright (c) 2016 DABS All rights reserved.