FACEBOOK
Print

INVITAŢIE

 

ASOCIAȚIA „ȘCOALA DOBROGEANĂ DE AGRICULTURĂ ȘI AFACERI” (DABS)

vă invită să particpaţi la

 

DEZBATERE PUBLICĂ

 pe tema

Oportunităţile de dezvolatare durabilă prin aplicarea Politicii Agricole Comune (PAC) în zona transfrontalieră Bulgaria – România”

 

Iniţiativa face parte din Campania de informare „PAC pentru creștere durabilă: Misiune posibilă” implementată de către Asociaţia DABS în parteneriat cu Universitatea de Management Varna (VUM).

 

Sesiunea va avea loc la data de 07 noiembrie 2016 (luni) de la ora 10:30 în sala P-34 în Corpul „B” al Universității „Ovidius” – Constanţa, Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole /Aleea Universităţii, nr. 1/.

 

În cadrul dezbaterii vor fi discutate lecțiile învățate și concluziile trase în implementarea Politicii Agrare Comune a Uniunii Europene în perioada 2007-2013, precum şi reformele noi care să permită PAC să fie mai ecologică, mai echitabilă, mai eficientă şi mai eficace în perioada de programare 2014-2020 Atenție specială va fi acordată noilor aspecte ale politicii și relația acesteia cu dezvoltarea durabilă. Unul dintre accentele va fi pus pe dezvoltarea economică determinată de comunitățile locale, în cadrul PAC, în noua perioadă de programare. Vor fi prezentate, de asemenea, posibilitățile de revitalizare a vieții rurale și oportunitățile pentru agricultura ecologică în zona de frontieră Bulgaria-România.

 

Invităm la Dezbaterea publică: reprezentanții autorităților locale și regionale, oficiilor de Dezvoltare rurală, antreprenorii din domeniul agriculturii și fermieriiprecum și alte părți interesate în zona transfrontalieră România-Bulgaria.

 

Campania de informare:  „PAC pentru creștere durabilă: Misiune posibilă“ (Optimizarea dezvoltării durabile a mediului și a viabilităţii economice a agriculturii prin aplicarea PAC în Regiunea Transfrontalieră Bulgaria-România) are ca obiectiv promovarea și îmbunătățirea înțelegerii părților interesate în Bulgaria și în România privind reformele Politicii Agricole Comune a Uniunii Europene, în special - să facă publice noile obiective pe termen lung în timpul perioadei de programare 2014-2020, axate pe durabilitatea și funcția socială a agriculturii. Campania de informare prevede 24 activități, printre care: seminare, dezbateri și alte evenimente publice; seminare de înstruire pentru producătorii agricoli; concurs on-line pentru cel mai bun plan de afaceri în domeniul dezvoltării durabile în agricultura; expoziție de alimente bio organice și produse bio; vor fi dezvoltate și distribuite o serie de materiale informative tipărite etc. Activitățile vor fi implementate pe teritoriul zonei transfrontaliere România – Bulgaria,  într-o perioadă de 12 luni (iunie 2016 – mai 2017).

Prezenta campanie este demarată în cadrul Proiectului: “PAC pentru creștere durabilă: Misiune posibilă, Acord de grant nr. AGRI 2016-0198, finanțată în cadrul invitației Direcţiei Generale ”Agricultură şi Dezvoltare Rurală” a Comisiei Europene pentru propuneri 2015/С 351/9 referitor la măsurile de informare cu privire la Politica agricolă comună.

Participarea la dezbaterea publică este gratuită, iar pentru a optimiza organizarea evenimentului, vă rugăm să completați formularul atașat  - confirmarea de participare. Vă rugăm să confirmaţi până la data de 05.11.2016 /prin e-mail sau telefon, la coordonatele menționate mai jos/. 

 

Programa poate fi descărcată de aici

Confirmarea de participare poate fi descărcată de aici

 

Universitatea "Ovidius" - Constanţa
Aleea Universităţii nr. 1 
Corp "B"
Sala P-34

/FACULTATEA DE STIINŢE ALE NATURII SI STIINŢE AGRICOLE/ 

 

 

CĂUTARE

Lun Ma Mie Joi Vi Sam Dum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Chestionar

Au fost utile informații în pagina noastră?
De unde cumpăraţi produsele alimentare pentru familia dumneavoastră?
Care sunt sursele de informaţii privind măsurile deschise/actuale de susţinere prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 ?

Vizite

0998612
Copyright (c) 2016 DABS All rights reserved.