FACEBOOK

Asociația "Școala Dobrogeană de Agricultură și Afaceri" (DABS) reprezintă o instituție de formare profesională, înființată în februarie 2004 de către organizații recunoscute din domeniul cercetărilor, educației și afacerilor. Misiunea sa este de a servi ca un centru lider în afacerile legate de agricultură în Bulgaria, să mențină o imagine de renume în comunitățile agricole – mediul de afaceri și mediul academic, de asemenea, să determine înființarea unei noi instituții regionale de știință şi învățământ cu orientare profesională, care să genereze idei inovative și dezvoltări științifice avansate, precum și să implementeze în practica inovațiile în agricultură și afaceri în Bulgaria și în străinătate. 

Prin acitvitățile sale DABS vizează să sprijine dezvoltarea științei agricole, precum și afacerile agricole și domeniile conexe, cum ar fi ecologia, turismul, energia din resurse regenerabile și eficiența energetică, etc. DABS susține ideea că educația și studiile științifice pot fi aplicate în practică, spre beneficiul antreprenorilor și mediului de afaceri.

Asociația organizează cursuri de perfecționare și acțiuni de informare în domeniul științelor agricole, manageriale, de economie, turism, marketing și de afaceri, de asemenea, promovează practici inovatoare, care să faciliteze dezvoltarea durabilă agriculturii în Bulgaria. În acest spirit s-au stabilit și relațiile de cooperare pe durată lungă cu Academia Bulgară de Ştiinţe și cu Institutul Dobrogean de Agricultură - General Toshevo, Bulgaria.

În perioada 2010-2012 DABS a organizat cursuri tematice, de scurtă durată, de formare profesională/perfecționare, pentru peste 1200 producători agricoli, în cadrul măsurilor de informare  din Programul de Dezvoltare Rurală în Bulgaria.

DABS implementează proiecte, de asemenea, participă în proiecte prin colaborare, din Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria, Programul „Tineret în Acţiune”, Programul Operaţional Comun "Bazinul Mării Negre" etc.

Asociația "Școala Dobrogeană de Agricultură și Afaceri" (DABS)  este Partenerul Lider în implementarea Campaniei de informare PAC pentru creştere durabilă: Misiune posibilă!

Contact:

BULGARIA

9300 Dobrich

str. ”Balgariya” nr. 3

tel.: +359 (58) 655 620, +359 (58) 655 626

e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Pagina web: http://dabu-edu.org/

Varna University of Management (VUM, înfiinţată în 1996)  /Universitatea de Management din Varna/, şcoală internaţională de afaceri, situată în Bulgaria. Studenţi din peste 40 ţări au acces la o educaţie excelentă în Business și Marketing, IT, Managementul Hotelier şi de Tourism, Gastronomie și Artă Culinară. VUM oferă programe de master și licență, absolvite cu gradul dublu, predarea fiind în întregime în limba engleză, prin cooperare cu universități din străinătate - Marea Britanie (Cardiff Met), Elveția (BHMS), Țările de Jos (Universitatea Stenden). Studenții urmează, sincronizat, curriculumul instituțiilor partenere și trebuie să îndeplinească aceleaşi standarde ridicate la examene, iar  absolvirea poate fi cu grade de la universitatea partener și de la VUM.

VUM întreține legături excelente cu mediul de afaceri și se mândrește cu succes pe termen lung în plasarea studenților săi la angajatori de top din Statele Unite ale Americii, Australia, Marea Britanie, Germania, Spania, Italia, pentru a numi doar câteva.

Corpul academic și administrativ al VUM dezvoltă competențe în domeniul turismului și de administrare a afacerilor. Principalele realizări sunt legate de cercetare și elaborare de proiecte care vizează turismul alternativ, arta culinară, managementul ospitalității, dezvoltarea durabilă și utilizarea tehnologiilor informaționale și a noilor tehnologii în domeniul turismului și serviciilor.

În paralel cu educația convențională, VUM oferă oportunități de învățare pe tot parcursul vieții și cursuri de formare profesională, prin centrul său de EFP. Aspecte transversale în toate programele de formare sunt abilitățile ecologice și conștientizarea dezvoltării durabile. Recent, VUM a început să dezvolte specializări în agro-business și antreprenoriat agricol, ca răspuns la necesitățile de dezvoltare ale sectorului agricol din Bulgaria și din Regiunea de dezvoltare Nord-Est (cea mai mare din Bulgaria), unde se află sediul său. În acest scop, a atras numeroși renumiți oameni de știință, din institutele de cercetare agricolă, care să construiască motorul principal al programelor și să promoveze aplicarea realizărilor științifice în practica agricolă.

Varna University of Management (VUM) este Partener asociat în implementarea Campaniei de informare ”PAC pentru creștere durabilă: Misiune posibilă!”

Contact:

BULGARIA

9000 Varna,

str. Oborishte 13A

tel.: +359 (58) 655 620,

fax: +359 (58) 605 760,

e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Pagină web: www.vum.bg

CĂUTARE

Lun Ma Mie Joi Vi Sam Dum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Chestionar

Au fost utile informații în pagina noastră?
De unde cumpăraţi produsele alimentare pentru familia dumneavoastră?
Care sunt sursele de informaţii privind măsurile deschise/actuale de susţinere prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 ?

Vizite

1137955
Copyright (c) 2016 DABS All rights reserved.