FACEBOOK
Print

ASOCIAȚIA „ȘCOALA DOBROGEANĂ DE AGRICULTURĂ ȘI AFACERI” (DABS)

CAMPANIE DE INFORMARE:

PAC pentru creștere durabilă: Misiune posibilă

Optimizarea dezvoltării durabile a mediului și a viabilităţii economice a agriculturii prin aplicarea PAC în Regiunea Transfrontalieră Bulgaria-România

Acord de grant nr. AGRI-2016-0198

ASOCIAȚIA „ȘCOALA DOBROGEANĂ DE AGRICULTURĂ ȘI AFACERI” (DABS) şi

UNIVERSITATEA DE MANAGEMENT — VARNA (VUM)

organizează

CONCURS ONLINE

CEL MAI BUN PLAN DE AFACERI

în domeniul agriculturii durabile

CONDIŢII DE PARTICIPARE:

Cine poate participa în acest concurs: tineri, studenţi, elevi şi alte persoane interesate din zona transfrontalieră România-Bulgaria.

Zona aferentă include următoarele regiuni administrative:

- pentru România judeţele: Constanţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinţi, Ilfov, Craiova/.

- pentru Bulgaria regiunile: Dobrich, Varna, Silistra, Shumen, Razgrad, Targovishte, Ruse, Veliko Tarnovo, Pleven, Vratsa, Montana, Vidin;

Scopul concursului:

-  să provoacă oamenii tineri din zona transfrontalieră să genereze idei noi de creare și dezvoltare de activităţi în mediul rural;

- să stimuleze spiritul antreprenorial al tinerilor și să le încurajeze pentru activitate dunamică în acest domeniu;

- să atragă atenția tinerilor să se implică în utilizarea rațională a resurselor naturale și a dezvoltării durabile;

- să promoveze noile aspecte ale Politicii Agricole Comune (PAC) a Uniunii Europene  în perioada nouă de programare 2014 – 2020.

Planul de afaceri poate să acopere toate sectoarele de agricultură, care sunt eligibile pentru acordarea sprijinului prin măsurile și instrumentele Programului de dezvoltare Rurală 2014 – 2020, incl. creșterea animalelor, horticultură, silvicultură etc.

Planurile prezentate trebuie să fie orientate spre dezvoltarea unor idei de afaceri, care corespund priorităţilor în noua PAC pe perioada 2014 – 2020.

Fiecare candidat în cadrul concursului poate participă numai cu plan de afaceri. Planul de afaceri se depune în totalitate în limba română / respectiv bulgară cau engleză.

Planurile trebuie elaborate şi trimise numai în format electronic. Pentru a facilita elaborarea proiectelor şi a păstra obiectivitea evaluării am pregătit un FORMULAR DE PARTICIPARE în concursul on-line, în format electronic. Formularul poate fi descărcat de pe pagina web a campaniei ţi are caracter de recomandare (nu este obligatoriu să fie respectată întocmai forma), iar juriul va considera dacă lucrarea respectivă este completă şi conţinutul respectă criteriile stabilite pentru evaluare.

Planurile de afaceri pot trimite unul din următoarele moduri: e-mail campanie: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., electronice / memorie flash, disc, card de memorie / - personal sau trimise prin poștă la: Dobrich, 9300 Str. "Bulgaria" 3, Asociația DABU.

 

Planul de afaceri poate fi elaborat individual sau într-o echipă de câte trei participanţi. Lucrările trebuie depuse numai în forma electronică/purtător în următoarele formate: .doc/.docx (MS Word), .xls/.xlsxxcel) (pentru tabelele financiare) sau .pdf.

Planurile de afaceri trebuie trimise  cel mai târziu până la 13.04.2017.

Perioada de desfăşurare a concursului:

01.11.2016 - 13.04.2017

Data limită pentru depunere:

Ora 23:00 la data de 13.04.2017

Criterii de evaluare:

CRITERII DE EVALUARE PUNCTAJ

Viabilitatea afacerii:

-                     o idee realistă de afaceri;

-                     strategia dezvoltării afacerilor și valori;

-                     strategie de marketing și comercializare / oportunități de comercializare a produsului pe piața (marfa/serviciile)/;

-                     argumentare financiară (vânzări, venituri, rentabilitate)

-                     Contribuția la protecția mediului și a resurselor naturale, sustenabilitatea afacerilor

max. 70 puncte

-                     15 puncte

-                     15 puncte

-                     15 puncte

-                     15 puncte

-                     10 puncte

Acoperire (caracter deplin) și structura planului de afaceri: max. 20 puncte
Conținutul inovator al afacerii, originalitatea ideii și sustenabilitatea afacerii max.10 puncte
PUNCTAJ MAXIM: 100

Clasamentul:

Nota maximă  -  100 puncte.

Clasamentul se va face în funcție de evaluarea (punctajul total), de către un juriu de experți format din reprezentanții mediului de afaceri, unităților de cercetare științifică, universităților, administrației locale și regionale.

Publicarea și diseminarea rezultatelor:

Cele 10 planuri de afaceri din Bulgaria și din România, cu punctajul cel mai mare, vor fi publicate la data de 26.04.2017 pe pagina de Facebook a proiectului (PAC pentru creștere durabilă: Misiune posibilă) și pe pagina web a campaniei - http://agroinfo.dabu-edu.org/.

Autorii celor selectate 10 cele mai bune propunerri de planuri de afaceri din Bulgaria şi din România vor fi invitaţi să participe la un eveniment public, care va avea loc 11-12 mai 2017 în municipiul Varna /Bulgaria, unde vor prezenta proiectele lor. Organizatorii suportă cheltuielile de participarea acestora (cazare, masa, transport).

Evenimentul va promova cele mai interesante, creative și inovatoare idei, nu numai în fața celor prezenţi mass-media și public, dar, de asemenea, va fi difuzat în direct pe internet, prin live-stream.

Premii:

Cele 10 cele mai bune propuneri de planuri de afaceri selectate vor primi diplome de excelență, iar toții participanții în concurs primesc certificat de participare și memorie flash USB / 64 GB /.

 

CONDIŢII DE PARTICIPARE

FORMULAR DE PARTICIPARE

CĂUTARE

Lun Ma Mie Joi Vi Sam Dum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Chestionar

Au fost utile informații în pagina noastră?
De unde cumpăraţi produsele alimentare pentru familia dumneavoastră?
Care sunt sursele de informaţii privind măsurile deschise/actuale de susţinere prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 ?

Vizite

1080297
Copyright (c) 2016 DABS All rights reserved.