FACEBOOK
Print

Bulgaria va ave plantatii de trufe negre

In Bulgaria se va produce plantatii de trufe negre. Pana acum ciupercile au fost posibile de gasit doar in padure, ci tara noastra este prima in exportul acestui sort.

Dupa Tsvetozar Michevski, proprietarul primei si cea mai mare companie, care produce trufe, va creste trufe in plantatii. Aceasta idee va fi realizata cu siguranta, fiind ca au inceput importul copacilor infectate cu ciuperca.

“Partenerii nostril deja au productie in Italia, care ne duce la ganduri ca acesta va fi posibil sa se intample si in Bulgaria. Mai sunt facute si alte incercari, da rei nu au avut success. Acum niu garantam, ca vom avea success in cresterea acestui sort de trufe’’, a spus Michevski, pentru BTA.

Dupa cum spune lui trufa neagra de vara poate sa creasca oriunde pe teritoriul Bulgariei, doar trebuie neaparat sa fie apa undeva apropiat. Cel mai important e cum se ingrijeste plantatia dupa ce copacii sunt puse pe pamant.

El a adaugat ca partea cea mai bogata la trufa neagra de vara este Ludogorie, dar ciuperca creste in toata tara, chiar si in parcurile si gradinele prin zona urbana. Pentru multi oameni hobby-ul de a  creste trufe negre este s-a transformat in afacere si mijloace de trai. In tara aproape 10 mii de oameni se ocup de colegerea trufei, si asta e un numar crescator.  

Pretul ciupercile se determineaza de cererea si cautarea. Factorul determinant este daca acesta exista si in alte tari, nu numai in tara noastra. In present un kilogram clasa I costa 300 de leva, ci clasa II – 60 de leva. 99% din trufe negre se exporteaza in strainatate, pentru ca bulgarii inca nu stiu sa pretuiesc calitatea de gustul lor, nu au traditii. Exporturile pe an sunt aproximativ 150 – 200 de tone. Ciuperca se foloseste in principiu pentru condiment, spune inca Tsvetozar Michevski.

El este unul din organizatorii al primul festival dedicate trufei in Ugarchin, care se realizeaza traditional pe data de 23 – 24 Septembrie in 2016.

 

Sursa: http://www.investor.bg/

CĂUTARE

Lun Ma Mie Joi Vi Sam Dum
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Chestionar

Au fost utile informații în pagina noastră?
De unde cumpăraţi produsele alimentare pentru familia dumneavoastră?
Care sunt sursele de informaţii privind măsurile deschise/actuale de susţinere prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 ?

Vizite

1083118
Copyright (c) 2016 DABS All rights reserved.