FACEBOOK

Сдружение „Добруджанско аграрно и бизнес училище“ (ДАБУе обучаваща институция, учредена през 2004 г. от признати изследователски, образователни и бизнес организации. Нейната мисия е да сeналожи като водещо агро-бизнес средище в България, да поддържа добър имидж пред деловите, аграрните и академичните кръгове и да стане основа за развитието на една нова регионална научно-образователна институция с професионална насоченост, която генерира новаторски идеи и авангардни научни разработки и внедрява иновациите в селското стопанство и бизнеса в България и чужбина.

Дейностите на ДАБУ са насочени към подпомагане на развитието на аграрните науки, агробизнеса и свързаните с него области на изследване като екология, туризъм, възобновяеми енергийни източници и др. ДАБУ работи в посока приложимост на образованието и научните изследвания в практиката в полза на предприемачите и бизнеса. Сдружението организира обучения и информационни кампании в областта на селскостопанските науки, мениджмънта, икономиката, туризма, маркетинга и бизнеса и насърчава иновативните практики в селското стопанство, съдействащи за неговото устойчиво развитие в България. В тази връзка е осъществено дългосрочно сътрудничество с Българската академия на науките и Добруджанския земеделски институт в Генерал Тошево.

В периода 2010-2012 г. ДАБУ организира краткосрочни тематични курсове за професионално обучение за над 1200 селскостопански производители в рамките на информационната кампания за прилагане на мерките по Програмата за развитие на селските райони в България.

ДАБУ реализира проекти и участва в проектни консорциуми по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния-България, програмата „Младежта в действие”, Съвместната оперативна програма „Черноморски басейн” и др.

Сдружение „Добруджанско аграрно и бизнес училище“ (ДАБУе водеща организация при изпълнението на информационната кампания ОСП за устойчив растеж: Мисия възможна.

Контакти:

България

Гр. Добрич, пощ. Код 9300, ул. „България“, № 3

Тел.: +359 (58) 655 620

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Интернет страница: http://dabu-edu.org/

Висше училище по мениджмънт (ВУМ, основано през 1996 г.е международно висше бизнес училище базирано в град Варна, България. В него студенти от над 40 държави получават отлично образование по международен бизнес и маркетинг, ИТ, туризъм и хотелски мениджмънт, гастрономия и кулинарни изкуства. ВУМ е основан преди повече от 20 години като колеж по туризъм и постепенно се развива в специализирано висше училище с фокус върху мениджмънта. 

ВУM предлага бакалавърски и магистърски програми за двойни дипломи, които се преподават изцяло на английски език, в сътрудничество с университети от Великобритания, Швейцария, Франция, Норвегия, Холандия.

Висшето училище беше класирано от международният  U-Multirank, 2015 на първо място  в света по критерии мобилност на студенти сред бизнес училищата, предлагащи бакалавърски програми в областта на социалните науки и бизнеса. ВУМ е сред първите 300 най-добри бизнес висши училища в света (SSRN рейтинг). Българският рейтинг на висшите училища поставя ВУМ на първо място по критерии осигуряване на стипендии и стажове, включване на студентите в научно-изследователска дейност и др.

ВУМ поддържа отлични връзки с бизнеса и допринасяме за дългосрочния успех на своите студенти като ги свързваме с топ работодатели от САЩ, Великобритания, Франция, Испания, Италия, и много други.

Академичния и административния персонал на ВУМ развива експертни умения в областта на туризма и бизнес администрацията. Основните му постижения са свързани с изследователската дейност и разработването на проекти, насочени към алтернативния туризъм, кулинарните изкуства, хотелския мениджмънт, устойчивото развитие и използването на информационните технологии в областта на туризма и услугите.

Наред с конвенционалното образование, ВУМ предоставя възможности за учене през целия живот и професионално обучение чрез своя Център за професионално образование и обучение. Зелените умения и екологичното съзнание са заложени във всички обучителни програми. Наскоро ВУМ започна да разработва програми в областта на агробизнеса и селскостопанското предприемачество, съобразявайки се с нарастващите нужди на българския селскостопански сектор, по специално в Североизточния район за планиране (най-големия в България), където се намира седалището на Висшето училище. За тази цел са привлечени редица утвърдени учени от земеделските изследователски институти, които разработват програмите и се опитват да популяризират практическото приложение на аграрната наука.

Висше училище по мениджмънт (ВУМе асоцииран партньор при изпълнението на информационната кампания ОСП за устойчив растеж: Мисия възможна.

Контакти:

България

Гр. Варна, пощ. код 9000, ул. „Оборище“, № 13А

Тел.: +359 (58) 655 620,

Факс: +359 (58) 605 760,

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Интернет страница: www.vum.bg

Търсене

Пон Вт Сря Чет Пет Съб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Анкета

Беше ли полезна информацията, поместена в страницата?
Откъде купувате хранителните продукти за Вашето домакинство?
От къде се информирате за отворените/текущите мерки за подпомагане по Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г.?

Посещения

1080239
Copyright (c) 2016 DABS All rights reserved.